Köp
Köp boken
Här!

Bitcoin och blockkedjan – en begriplig överblick

Christoffer De Geer
Ca. pris:
148
KR
Är du trött på att känna att du inte förstår dig på Bitcoin och blockkedjan? Då är det här boken för dig. Den tar dig på ett enkelt och konkret sätt från att vara en av alla som inte riktigt greppat det här med blockkedjan till att bli en av de som kan förklara vad Bitcoin och blockkedjan handlar om. Det internet har betytt för överföring av information kommer blockkedjan att göra för överföringen av värde. I denna bok får du svar på frågor som: Vad är Bitcoin och blockkedjan? Hur fungerar de i praktiken? Hur kan jag använda dem idag? Hur kommer de att påverka vår framtid? Christoffer De Geer var med när kryptovalutor och blockkedjor tog fart i Kina och jobbar nu som vice VD på Sveriges största bitcoinväxlare, BTCX. Han har varit involverad i blockkedjeindustrin sedan 2013 och förekommer ofta med inlägg om Bitcoin i tidningar och sociala medier.

Recension:

Bitcoin och blockkedjan — en begriplig överblick

April 9, 2018

Christoffer De Geer har skrivit en liten bok som på ett enkelt och pedagogiskt sätt går igenom vad Bitcoin och blockkedjan är och varför det är något att bry sig om. Han jämför blockkedjan med internet och upprepar ofta att blockkedjan nu gör det möjligt att skicka värde digitalt, på motsvarande sätt som internet gjorde det möjligt att skicka information digitalt. Det är en bra och lättförståelig jämförelse så den tål verkligen att upprepas.

Det finns några punkter i boken som jag tycker är värt att komplettera/korrigera.

  • Angående att Bitcoins blockkedja är den mest säkra. Det är inte bara för att den varit i drift längst tid och haft mest ögon på sig utan även (kanske framförallt) för att den har klart mest hashningskraft bakom sig. Detta gör att det är extremt svårt för någon att ta över nätverket med en "51% attack". Vissa altcoins är i princip rena kopior av bitcoin så koden är välgranskad men de kan ändå vara extremt osäkra eftersom de är för lätta att ta över.
  • Att Satoshi sitter på 1 miljon bitcoin hör man ofta men det är faktiskt ett ganska omdebatterat påstående. För den som vill gräva djupare i det kan man börja i den här tråden.


Men det där är småsaker. Boken är en bra, korrekt och lättläst introduktion som du läser igenom på en timme. Jag skulle därför rekommendera alla att låta den här ligga framme, synlig, hemma så att dina gäster kan plocka upp den och bläddra i den.
Här kan du köpa boken på Adlibris.

2335

Rekommenderade böcker:

Se fler Böcker ⟶
Fler böcker