Hur mycket vill du göra själv?

Med Bitcoin finns en möjlighet att slippa en stor del av de avgifter som normalt tas ut vid digitala betalningar. Precis som vid betalning med kontanter sker överföringen direkt mellan dig och kunden. Väljer du detta sätt så ansvarar du också själv för plånboken där dina bitcoin lagras. Om du inte själv har användning för bitcoin innebär det förstås också att du i något läge behöver växla dessa till traditionell valuta.

Vill du slippa krångel men ändå låta dina kunder betala med bitcoin så finns företag som sköter växling mm åt dig så att du endast ser betalningen som kronor på ditt bankkonto.

Lightning network

Traditionella Bitcoinbetalningar sker direkt på den s.k. blockkedjan men eftersom utrymmet där är begränsat så kan avgifterna för en transaktion under vissa perioder vara höga. En bättre lösning är att använda Lightning Network, som är byggt ovanpå Bitcoinnätverket och speciellt anpassat för mindre transaktioner som man vill ha genomförda omgående och till mycket låga avgifter.

CoinGate

CoinGate hjälper dig att acceptera Bitcoin samt en mängd andra kryptovalutor och har dessutom stöd för Lightning Network.

Alla verktyg du behöver och pengarna kommer direkt in på ditt bankkonto.
Gå till CoinGate

CoinPayments

Ett annat alternativ med ungefär samma funktioner som CoinGate. Stöd för olika kryptovalutor och plugins till diverse webbshoppar.

Välj om du vill ha kryptovaluta eller traditionell valuta in på bankkontot.
Gå till CoinPayments

Gör det själv

Det fina med Bitcoin är som sagt att du faktiskt inte behöver någon mellanhand alls för att ta emot betalningar.

Läs på Bitcoin-wikin om hur du kan gå tillväga för att acceptera Bitcoin helt själv!
Gå till Bitcoinwikin

Senaste artiklarna:

Slide
Fler artiklar