Snart möjligt att acceptera Bitcoin genom Klarna?

Det är en händelserik vecka! Förutom PayPals glada nyheter har vi också kunnat läsa att Coinbase expanderar till 13 europeiska länder (dock ej Sverige) och igår kom dessutom två intressanta publikationer från Bank of England (den brittiska centralbanken).

Del 1: Innovations in payment technologies and the emergence of digital currencies [PDF] [Video]

Del 2: The economics of digital currencies [PDF] [Video]

Roligast för oss här i Sverige var dock att läsa att Klarna håller på att integrera Bitcoin, vilket alltså skulle göra det möljigt för alla de företag som använder sig av Klarna idag att även ta emot betalning i Bitcoin. Det är dock inte med någon sprudlande entusiasm som vd Sebastian Siemiatkowski presenterar nyheten:

Jag är fortfarande skeptisk till valutans framtid men den här lösningen ska ses i ett annat ljus. Vi vill erbjuda alla populära betalsätt, oberoende om det är faktura, kort eller bitcoin. Allt för att hjälpa våra kunder att sälja mer på nätet

Hur som helst, handlare som vill ta emot Bitcoin får det enklare och vi som vill handla med Bitcoin får fler alternativ så inga klagomål härifrån!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *