Bitcoin i Gomorron Sverige och mycket mer

Veckan har bjudit på mycket om Bitcoin i svensk media. Gomorron Sverige hade i soffan med sig Anders Lotsson från Computer Sweden. Spola fram till 2:25.

Sveriges radio hade flera inslag, bland annat så berättades i Ekot om Bitcoinbankomaten som Ludvig Öberg planerar att sätta upp i gallerian i Stockholm. Många andra tidningar skrev också om detta, bland dem Svenska dagbladetVeckans affärer, Metro och Internetworld. P4 Stockholm sände en studiodiskussion samt ett direktsänt inslag när btcx.se hade öppet hus på sitt kontor. Spola fram till 1:08:30 för att lyssna.

Dessutom hade Veckans affärer en helgintervju med Robin Teigland, forskare på Handelshögskolan, som också anordnade det välbesökta event vi skrivit om tidigare. Läs den! Det är trevligt att se att rapporteringen om Bitcoin nu börjar bli mer nyanserad och seriös (även om de flesta artiklar fortfarande har någon referens till droger och brottslingar).

3 Kommentarer

 • MathiasBlom
  18 november, 2013 - 03:57 | Permalänk

  – Någon sade att Bitcoin kommer göra med bankväsendet vad e-mailen gjorde med postväsendet. Kommer det bli så stort?
  – Det kan inte bli så stort för att det kan bara finnas 21M Bitcoin. Då förstår man ju att det är en ganska liten ekonomi.

  Suck.

  • D.H.
   18 november, 2013 - 09:47 | Permalänk

   Ska nog ta och lägga till något om det där under vanliga frågor. Känns som att det är många som inte riktigt förstått det.

 • Jonas Lihnell
  18 november, 2013 - 10:38 | Permalänk

  Eftersom att varje enskild bitcoin kan delas i oändligt små bitar så är det maximala antalet bitcoins enbart relevant när man diskuterar inflation. Tack vare delbarheten s kan bitcoin täcka upp samtliga länders och hela jordens valutabehov, man arbetar simpelt nog bara med mindre delar och priset för en hel bitcoin blir således jättestort.

  Som exempel, en milli-bit är idag värd ungefär 4kr. Om priset fortsätter att stiga kommer vi nog snart att böra tala om micro-bits eller ännu mindre delar.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *