Bitcoin i Aktuellt

Idag sändes ett inslag om Bitcoin i Aktuellt på SVT. Inslaget är filmat i stadsdelen Kreuzberg i Berlin där Bitcoin fått ovanligt stort genomslag (vilket det tidigare har skrivits om i bl.a. The Guardian). SVT går inte speciellt djupt i sin förklaring av Bitcoin och det är lite lustigt att de väljer att lyfta fram brist på anonymitet som exempel på en invändning. Bitcoin är förvisso inte helt anonymt ”out of the box” men det finns möjligheter att använda det anonymt om man vill, något som inte alls är möjligt med t.ex. konto- och kreditkort. Överlag ett sevärt inlägg, tryck på play nedan!

Edit: Den efterföljande studiodiskussionen finns här, spola fram till 37:27.

2 Kommentarer

 • ZerocoinZKProofs
  3 oktober, 2013 - 11:59 | Permalänk

  Jag tyckte den där ekonomi-kommentatorn förklarade rätt bra hur det ligger till med Bitcoin. Jag tyckte han var opartisk och reportrarna ville inte riktigt uttrycka sig mer än att de egentligen inte vet så mycket om Bitcoin! Denna journalistik gillar jag!

  Vad tycker ni??

  • Jonas Lihnell
   4 oktober, 2013 - 07:57 | Permalänk

   Skapligt. Jag har definitivt sett värre.

   Den största blundern skulle väl vara att han antar att priset flyger upp och ner som jojo baserat på vad han såg när bubblan sprack för ett halvår sedan. Han noterar fint att ”just idag var det” som om det vore helt slump vad man kunda vänta sig idag men om man tittar på en 6 månaders graph över priset är det inte i närheten den instabilitet han ger intrycket av att det skall vara.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *