Mt.Gox förlorar sin ledarställning

Den som följer Bitcoinkursen gör klokt i att inte bara använda sig av Mt.Gox (som länge varit en självklar förstahandskälla för den informationen). I skrivande stund ligger kursen hos Mt.Gox på 96 USD medan andra större växlingssajter ligger runt 89 USD. Anledningen till detta är att det har varit stora fördröjningar vid uttag (av ”vanliga” valutor) från Mt.Gox, i de värsta fallen har det tagit flera månader att få ut sina pengar. Detta har alltså resulterat i att fler vill köpa bitcoins för att den vägen kunna få ut sina pengar och därmed ett högre pris.

Under veckan hade för första gången BitStamp en högre dagsvolym än Mt.Gox och idag meddelade BIPS att de överger Mt.Gox för just BitStamp. Det blir allt tydligare att Mt.Gox förlorar sin ställning som den självklara nummer ett och det börjar kanske bli dags att ta bort citatet om 80% av handeln från hemsidan.

Det är också värt att notera att BitPay inte längre använder sig av Mt.Gox för att bestämma sina priser. Såhär gör BitPay för att ta fram sitt pris som nu ligger på 88,65 USD:

To calculate the exchange rate for US Dollars, we pull up-to-the-minute BID prices from three exchanges. We take the 2 that are closest together and toss out the third, so that a bad feed from one exchange will not affect our calculation. Of the 2 rates that remain, Bit-Pay uses the highest BID price as our exchange rate.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *