Bitcoin på xe.com och nya inslag på BBC och Bloomberg

Det går numera att se Bitcoins växlingskurs på en av världens största sajter för valutakurser, xe.com. Intressant att notera är att de valt att använda valutakoden XBT istället för den mer spridda BTC. Anledningen till att vissa förespråkar XBT är att man tror att det finns större chans att få med den i ISO-standarden där prefixet BT är reserverat för landet Bhutan medan prefixet X används för sådant som inte är nationella valutor, t.ex. guld.

IDG skrev i veckan några artiklar om det svenska företaget Orsoc som håller på att ta fram en ASIC för Bitcoin mining kallad KNCMiner.

Nedan är ett 7 minuter långt inslag om Bitcoin som nyligen sändes på BBC. Även Bloomberg sände idag ett inslag om Bitcoin. Båda inslagen är sevärda och någorlunda balanserade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *