Finländska SC5 betalar ut löner i bitcoins

Det finländska mjukvaruföretaget SC5 ger sina anställda möjlighet att få delar av eller hela lönen utbetald i bitcoins. Detta rapporteras på företagets blogg och en artikel på svenska har också publicerats av Yle (Finlands motsvarighet till SVT). SC5 använder sig av en tjänst som Prasos Oy, företaget bakom den finska sajten bittiraha.fi, erbjuder vilket innebär att de själva aldrig behöver hantera några bitcoins.

Att det är just SC5 som börjar med detta är dock ingen stor överraskning eftersom en av de anställda och den som skrivit blogginlägget ovan är Martti Malmi, den första personen efter Satoshi som bidrog till utvecklingen av Bitcoinklienten. Martti, även känd som ”sirius”, är också den som äger domänen bitcoin.org och som ursprungligen administrerade forumet bitcointalk.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *