Peter Sunde om Bitcoin

Peter Sunde (Pirate Bay, Flattr) pratar om Bitcoin i en intervju från London Web Summit:

Hans åsikter att Bitcoin skulle vara olagligt är minst sagt tveksamma, det finns som jag nämnt tidigare inga rättsfall som skulle tyda på något sådant. Se även den här forumtråden för fler åsikter om detta.

4 Kommentarer

 • Crowcaller
  20 april, 2012 - 17:56 | Permalänk

  Nu fungerar det ju inte så att vi kan luta oss mot rättsfall som INTE tyder på att det skulle vara så utan endast på rättsfall, och då inga rättsfall tagits upp så har vi inte en aning. Naturligtvis har Peter Sunde rätt som han säger, det är antagligen olagligt. Men hittills har det inte uppmärksammats helt enkelt.  

 • D.H.
  20 april, 2012 - 21:42 | Permalänk

  Du skriver först att vi inte har en aning och direkt efter att Peter naturligtvis har rätt när han säger att det antagligen är olagligt. Vad baserar du det på? Det naturliga borde vara att anta att något är lagligt så länge man inte har anledning att tro något annat.

 • Crowcaller
  21 april, 2012 - 08:43 | Permalänk

  Jag baserar det på sk. sunt förnuft. Man kan anta att det är olagligt för vi bor inte i USA och har inte ett bokstavstroget rättsystem. Var det något motsägelsefullt i att jag sa att Peter naturligtvis har rätt när han säger att det ANTAGLIGEN är olagligt? Man borde inte alls anta att någonting är lagligt tills motsatsen bevisats. Alla transaktioner av ekonomiska medel ska beaktas för beskattning, det är lagen.

 • D.H.
  21 april, 2012 - 13:10 | Permalänk

  Naturligtvis ska beskattning ske som vanligt men något blir inte olagligt för att det är möjligt att undanhålla skatt. Du kan sälja varor och ta betalt i bananer om du vill, det är inte olagligt och skatteverket kommer inte att klaga så länge de får in sina pengar. Möjligtvis blir bokföringen lite krångligare.

  Peter pratar om att det skulle vara olagligt att överhuvudtaget använda Bitcoin och jag har ännu inte sett något som tyder på det.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *