Över 46000 BTC stulna vid intrång hos Linode

Linode är ett företag som tillhandahåller VPS-hostning och användes av flera Bitcoinrelaterade företag, mest noterbart Bitcoinica (växlingssajt, tradingplattform) och Slush’s mining pool.

Någon har lyckats komma över ett adminkonto till Linodes kontrollpanel och därmed kunnat sätta om rootlösenorden hos ett antal servrar. Bitcoinica rapporterar att de förlorat 43544 BTC (motsvarande över 1,3 miljoner kronor) och Slush att de förlorat 3094 BTC (ca 100 000 kronor).

Linode har bekräftat att incidenterna beror på ett intrång hos dem:

This morning, an intruder accessed a web-based Linode customer service portal. Suspicious events prompted an immediate investigation and the compromised credentials used by this intruder were then restricted.  All activity via the web portal is logged, and an exhaustive audit has provided the following:

All activity by the intruder was limited to a total of eight customers, all of which had references to ”bitcoin”.  The intruder proceeded to compromise those Linode Manager accounts, with the apparent goal of finding and transferring any bitcoins.

Både Bitcoinica och Slush har meddelat att de tar hela förlusten och att inga av deras användare kommer att drabbas av intrången.

En kommentar

  • Killdozer
    6 mars, 2012 - 15:14 | Permalänk

    Haha, Linode, jävla noobs. Extra kul att de lägger ordet bitcoin i citationstecken…

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *