Köpa bitcoins

Safello_logo_blueHos Safello kan du bl.a köpa bitcoins med hjälp av Swish, direktbetalning via internetbank samt via bankgiro. Som kund kan du därmed få dina bitcoins direkt alternativt inom en bankdag. Safello är registrerade hos Finansinspektionen och har varit verksamma i snart två år.

avanza_logga_farg_0Om du egentligen inte är intresserad av att använda bitcoin utan mest ser det som en investering så är det absolut enklaste att handla bitcoincertifikatet Bitcoin Tracker One på Stockholmsbörsen. Det kan du t.ex. göra i en ISK eller kapitalförsäkring hos Avanza.

 

btcx.se

bt.cx kan du köpa bitcoin genom överföring till svenskt bankkonto, bankgiro och Swish. Se också btcx.se där du snabbt kan köpa bitcoin för upp till 2000 kronor med Swish utan någon registrering. Sajten drivs av företaget Goobit som bl.a. också utvecklar en betallösning för bitcoin, BTCX Payments. Goobit är registrerade hos Finansinspektionen och var först i Sverige med att sälja bitcoin när de öppnade i januari 2012.

 


 

Under 2013 kom Sveriges nu enda riktiga exchange/börs, FYB-SE. Sajten drivs av företaget FYB PTE. LTD som är registrerat i Singapore och sedan tidigare driver en exchange där kallad FYB-SG. Här matchas alltså köpare och säljare, precis som på en aktiebörs.

Hos Coinbase kan du både förvara dina bitcoin enkelt och säkert samt köpa bitcoin genom en europeisk banköverföring (SEPA).

I My Walletblockchain.info kan du göra insättning med med ett SMS men det fungerar bara för små summor och kostnaden är ungefär den dubbla mot att köpa på annat sätt. Smidigt, men dyrt.

På LocalBitcoins.com kan du köpa bitcoins av andra privatpersoner. Du gör själv upp med personen om hur köpet ska gå till, t.ex. kan ni bestämma att träffas någonstans för att byta kontanter mot bitcoins. För tillfället är det främst i Stockholm och Göteborg som svenska säljare finns att hitta.

Hos Bitcoin Nordic kan du köpa bitcoins genom en banköverföring till deras danska bankkonto eller genom att skicka kontanter med posten (svenska sedlar accepteras). Avgiften i båda fallen är 9%.

I övrigt finns ett antal internationella börser där avgifterna ofta är lägre, men tänk på att även om avgiften vid själva köpet är liten så kan det tillkomma avgifter vid banköverföring/valutaväxling. På bitcoinaverage.com kan du se vilka som är de största sajterna för växling av BTC/USD just nu. Många tjänster kräver att du först verifierar ditt konto genom att skicka en kopia av ID, t.ex. ett pass.