Köpa bitcoin

Om du vill köpa riktiga bitcoin, snabbt och enkelt

Köp bitcoin med Swish

Det enklaste sättet att köpa bitcoin är att köpa direkt här på bitcoin.se och betala med Swish. Du kan köpa för upp till 6000 kronor per vecka och oftast har du dina bitcoin inom några minuter.

 


 

Om du vill investera i Bitcoin, men vill slippa krånglet

Hos Avanza kan du handla certifikatet Bitcoin XBT. Eftersom värdet följer Bitcoinpriset så blir det samma värdeökning (eller minskning) soom om du hade köpt riktiga bitcoin, men du köper dem lika enkelt som du handlar aktier eller fonder, i din vanliga depå, kapitalförsäkring eller ISK hos Avanza.

 


 

Om du gillar att spekulera, både i upp- och nedgångar

markets.com kan du handla med så kallade CFD:er, ett derivatinstrument som låter dig spekulera i prisförändringar hos Bitcoin, men även andra kryptovalutor som Litecoin, Ether, Dash m.fl. För den våghalsige. På egen risk.

 


 

Andra sätt att köpa bitcoin

Safello_logo_blueHos Safello kan du bl.a köpa bitcoins med hjälp av Swish, direktbetalning via internetbank samt via bankgiro. Som kund kan du därmed få dina bitcoins direkt alternativt inom en bankdag. Safello är registrerade hos Finansinspektionen och har varit verksamma i snart två år.

 

bt.cx

bt.cx kan du köpa bitcoin genom överföring till svenskt bankkonto, bankgiro och Swish. Sajten drivs av företaget Goobit som bl.a. också utvecklar en betallösning för bitcoin, BTCX Payments. Goobit är registrerade hos Finansinspektionen och var först i Sverige med att sälja bitcoin när de öppnade i januari 2012.

 

Remitano är en ”person to person”-marknadsplats där man kan köpa och sälja bitcoin. Sajten tar ut en låg avgift och Swish finns som betalningsalternativ. Chat-support är tillgänglig 24/7 på engelska och man använder escrowed trade (att inga av parterna har båda bitcoin och ”cash” samtidigt) med en bra funktion för att lösa eventuella tvister.

 


 

Hos Coinbase kan du både förvara dina bitcoin enkelt och säkert samt köpa bitcoin genom en europeisk banköverföring (SEPA).

På LocalBitcoins.com kan du köpa bitcoins av andra privatpersoner. Du gör själv upp med personen om hur köpet ska gå till, t.ex. kan ni bestämma att träffas någonstans för att byta kontanter mot bitcoins. För tillfället är det främst i Stockholm och Göteborg som svenska säljare finns att hitta.

I övrigt finns ett antal internationella börser där avgifterna ofta är lägre, men tänk på att även om avgiften vid själva köpet är liten så kan det tillkomma avgifter vid banköverföring/valutaväxling. På bitcoinaverage.com kan du se vilka som är de största sajterna för växling av BTC/USD just nu. Många tjänster kräver att du först verifierar ditt konto genom att skicka en kopia av ID, t.ex. ett pass.