Böcker om Bitcoin

Bitcoin – en finansiell revolution

Om du vill läsa om Bitcoin på svenska så finns tyvärr inte så många alternativ men Linus Lovéns har skrivit en lättläst bok som innehåller en genomgång om pengar och värde, cypherpunk-rörelsen samt tidigare försök att skapa digitala valutor. Här finns konkreta exempel på användningsområden för Bitcoin och blockkedjetekniken och mycket annat.

241 kr

Bitcoin och blockkedjan – en begriplig överblick

För en verkligt lättläst introduktion till Bitcoin och blockkedjeteknik, köp den här boken. Den är pedagogiskt illustrerad och du tar dig igenom dig på en timme.

125 kr

Mastering Bitcoin

Om du verkligen vill djupdyka i tekniken bakom Bitcoin och allt vad den innebär så är det här boken för dig. Boken finns nu i en andra upplaga som inkluderar information om bl.a. SegWit, Payment channels och Lightning network. Skriven av Andreas Antonopoulos som fått mycket beröm för sina många föreläsningar om Bitcoin och blockkedjetekniken.

222 kr

Digital gold

Om du är mer intresserad av historien och människorna bakom Bitcoin så är den här boken, skriven av New York Times-journalisten Nathaniel Popper, mycket läsvärd. Boken är spännande och lättläst och nominerades till Financial Times & McKinsey Business Book of the Year 2015.

212 kr