Får du också spam om Bitcoin?

Det verkar som att någon just nu skickar ut massor av spam (främst via SMS) som innehåller någonting om Bitcoin. Om du får ett meddelande som liknar detta så är det alltså ren bluff. Det finns inga pengar för dig att hämta ut. Du behöver inte heller vara orolig för att någon beställt något i ditt namn eller liknande utan kan lugnt slänga bort SMS:et.

Som vanligt när det gäller spam är det tyvärr svårt att veta vem som ligger bakom det. Jag rekommenderar dock att inte svara på dessa meddelanden eftersom det då endast bekräftar för spammaren att det är någon som tar emot och läser meddelandet. Får du detta via mail så är det bästa att rapportera det som spam (om din mailtjänst har en sådan funktion) istället för att klicka på någon länk för att avregistrera dig eller liknande.

Jag tycker förstås det är tråkigt att någon håller på såhär eftersom det ger Bitcoin ett dåligt rykte. Är du intresserad av att lära dig om vad Bitcoin faktiskt är kan du kolla runt här på bitcoin.se och förslagsvis börja med sidan Vad är Bitcoin? Du är också välkommen in på forumet med frågor du kan tänkas ha.

4 Kommentarer

 • Krister Andersson
  2 december, 2017 - 17:25 | Permalänk

  Jag fick ett och jag misstänkte också att det var dravel, jag förstår inte riktigt vitsen då sms inte är gratis.

 • Andreas
  5 januari, 2018 - 12:07 | Permalänk

  Jag får en massa bitcoin reklam som överflödar min e-post. Håller på att bli galen!

  • Gunnel Körvall
   5 mars, 2018 - 14:57 | Permalänk

   Jag bombarderas av Bitcoinerbjudanden, men jag är inte intresserad och vill att dom slutar att skicka till mig, men det är omöjligt. Vad gör man? Är det virus eller spam och vilket program skall man använda för att bli av med meddelanden från bitcoins.

 • Bo Berg
  10 januari, 2018 - 13:33 | Permalänk

  Har begärt utbetalning på 66000
  Men jag får inget svar och inte att någon utbetalning sker man undrar om det är fusk!!!!!!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *