PayPals första steg in i Bitcoinvärlden

Idag släppte PayPal den här videon. Lyssna noga på vad människorna i videon säger:

Our phone is our wallet.
We can spend bitcoin with a tap, without a pocket.
We can buy and sell and rent and send
and lend a twenty to a friend.
[…]
We have magical money, not bound by bank and bill

Så vad betyder nu detta? Jo, det visade sig några timmar senare när Bill Ready, VD på BrainTree, meddelade att deras kunder nu kan välja att acceptera Bitcoin. BrainTree gör det enkelt att ta emot betalningar och att betala såväl på webben som i mobilen och köptes upp av PayPal för ca ett år sedan. Bitcoinintegrationen sker genom ett samarbete med Coinbase.

Det är värt att notera hur Bill utrycker sig i intervjun (som kan ses här). Han beskriver det som ”PayPal’s first foray into Bitcoin” och tillägger senare ”it’s not just a BrainTree move, it’s at PayPal we’re looking at this”. På Twitter skriver också PayPal om ”Our One Touch Tech and Bitcoin integration” så det verkar som att vi inte ska se det här som ett litet experiment hos ett dotterbolag utan som något PayPal verkligen står bakom.

BrainTree har många välkända kunder (som t.ex. airbnb och Uber) så vi får hoppas att flera av dessa aktiverar Bitcoinfunktionen den närmsta tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *