Semesternyheter

Det händer massor i Bitcoinvärlden såhär i semestertider! För den som legat i hängmattan (som jag) så kommer här lite nyheter från de senaste veckorna.

  • Dell accepterar nu bitcoin! Kanske det mest välkända företaget hittills, i alla fall för oss i Sverige. Tyvärr funkar det inte på den svenska sajten men vi hoppas att det är bara är en tidsfråga.
  • Wikipedia tar äntligen emot donationer i bitcoin. Bitcoinentusiaster har tjatat och tjatat i flera år och nu är det möjligt. Klicka här för att donera.
  • Det finns redan en del resesajter som tar emot bitcoin men AirBaltic är det första flygbolaget som gör det direkt. Flyger från bl.a. Stockholm och Göteborg.
  • BitPay erbjuder nu företag att ta emot betalning i bitcoin och få dem växlade och insatta direkt på bankkontot helt gratis. För oss i Sverige är det dock så att insättningen sker med en SEPA-överföring i EUR så en liten växlingsavgift får man nog räkna med där.
  • BitPay har också släppt en ny webbplånbok, Copay, som utnyttjar Bitcoins ”multi-signature”-teknik. Det innebär att du kan kräva att flera personer (eller du själv på olika enheter) signerar en transaktion för att pengarna ska skickas. Enkelt och snyggt och allt är öppen källkod. Allt sker också i din webbläsare så ingen känslig information skickas till någon server.
  • Populära blockchain.info har släppt en ny app till Android och har dessutom fått sin app för iOS godkänd efter att Apple släppt på sina tidigare hårda restriktioner mot Bitcoinappar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *