Söder loves Bitcoin

Här kommer ett meddelande från initiativtagarna bakom projektet Söder Loves Bitcoin

Söder Loves Bitcoin är ett projekt som ska främja användandet av och kunskapen kring Bitcoin på Södermalm i Stockholm. Inspirationen kommer ifrån Bitcoin Boulevard i Haag och visionen är att bli det bitcointätaste området i världen.

Projektet är skapat för att skynda på utvecklingen av användandet av Bitcoin som betalmedel i Sverige. Södermalm är ett perfekt ställe att genomföra något sådant. Dels finns det väldigt mycket entreprenörer som driver sina egna unika butiker och kan fatta beslut om egna betalsystem m.m. Dels är butikerna i sig mycket spännande och unika och förtjänar uppmärksamhet i både svenska och utländska kanaler.

Bitcoinnyheter har en tendens att sprida sig världen över och det gör detta projekt mycket spännande för handlarna att vara med på, då Södermalm med Sofo och Hornstull varje år redan idag lockar mycket turister till Stockholm och har blivit omskrivet både i The New York Times och Italienska Vouge.

Tanken är därför att Söder Loves Bitcoin ska bli startskottet för fler områden i Sverige att börja acceptera bitcoin som betalmedel, och göra bitcoin mer folklig och självklar.

Svenska BTCX som är Sveriges första exchange för bitcoins erbjuder handlarna att använda sitt Point of sale system BTCX|POS, som gör att handlarna får svenska kronor på sitt bankkonto direkt i utbyte för de bitcoins de får in, utan avgift för handlaren. Detta gör att handlaren kan betala sina räkningar som vanligt utan valutarisk och därmed blir det lättare att börja hantera bitcoins. Vissa handlare har jämfört det med digitala Rikskuponger. Så enkelt är det!

Projektet samarbetar idag med olika handlares organisationer på Södermalm för att få ut sitt budskap, bland annat ska projektet presenteras på SOFO-Företagarförenings frukostmöte på Scandic Malmen i början av juni. Liknande organisationer och butiker är välkomna att boka in möten.

En tredje part i projektet är Svenska Bitcoinföreningen som verkar för att främja användandet av Bitcon i Sverige. De finns med som en som en oberoende part för att informera om hur bitcoin fungerar.

I sommar kommer också en Bitcoinautomat att placeras på Södermalm. Denna kommer handlarna få tävla om att få ha i sin butik efter bästa motivering. Vill du veta mer om projektet så gå in och gilla deras facebook-sida.

Eller skriv till soderlovesbitcoin@gmail.se.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *