Bitcoin i Uganda

Från Wikipedia:

Remittering är de pengar som gästarbetare i rikare länder skickar hem till sina familjer i fattigare länder. Den som skickar pengar kallas remittör.

Det är mycket stora summor pengar som skickas som remitteringar varje år. Uppskattningar varierar mellan 2000 och 3000 miljarder kronor, vilket är lika mycket som Sveriges hela BNP. Världsbanken anger 318 miljarder dollar för 2007, en siffra som växte ytterligare under 2008 men förväntas minska 2009 i takt med den ekonomiska nedgången i världen.

Det här är alltså en jättemarknad och avgifterna som tas ut är enorma. 10 procent är helt normalt och det är inte ovanligt med ännu högre avgifter. Se i filmen nedan hur Bitcoin kan hjälpa till!

En kommentar

  • Jonas Lihnell
    21 maj, 2014 - 12:17 | Permalänk

    Det här är en av dem marknader som det länge sagts kommer ha störst vinst av att ta till sig av bitcoin. Trevligt att se att det går framåt, särskilt trevligt att se att det finns folk som är villiga att köpa bitcoins i dem miljöerna. Bättre hade dock varit om handlare där började acceptera dem som betalmedel.

  • Kommentera

    E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *