Grill samt café i centrala Göteborg accepterar Bitcoin

Igår genomförde jag premiärköpet med Bitcoin på Jonsborgs grill på Avenyn i Göteborg och  Jonsborgs är därmed ett av två ställen som den senaste veckan börjat ta emot Bitcoin som betalning i Göteborg. Redan i måndags så skrevs det på forumet om Bar Foxx, ett café på Vasagatan, som då hade genomfört sitt första Bitcoinköp.

Att börja acceptera Bitcoin kan faktiskt vara så enkelt som att skapa ett konto på blockchain.info (vilket är gratis). I sin allra enklaste form kan du sedan skriva ut en QR-kod på ett papper och låta de som vill betala scanna denna med sin mobil. Har du bara tillgång till en dator eller telefon kan du genast se att en betalning kommit in. Det finns definitivt nackdelar med detta lite primitiva sätt att ta emot Bitcoinbetalningar men det är alltid en början.

Är detta början på en trend i Göteborg?

8 Kommentarer

 • daw
  5 december, 2013 - 23:16 | Permalänk

  Det har bara börjat….bollen rullar

 • Jonas Lihnell
  6 december, 2013 - 09:47 | Permalänk

  Tja, jag har möten med en klädaffär, två frisörsalonger och en webbutvecklingsbyrå på mitt bord och är menad att hjälpa dem komma igång, så lite av en trend är det nog 🙂

 • Jonas Lihnell
  6 december, 2013 - 10:45 | Permalänk

  Kom ihåg att lägga till jonsborgs grill till listan under handlare.

 • Sofi
  10 december, 2013 - 09:13 | Permalänk

  Görs det i Gbg så är det troligtvis inte seriöst.bluffstaden nr 1!!!/skåningen

  • Guran Drago
   10 december, 2013 - 19:53 | Permalänk

   Hahaha så sant, det kallas ”Göteborgsandan”.

 • David
  10 december, 2013 - 21:41 | Permalänk

  Jonas, såg artikeln i GP om Bitcoin. Jag väldigt intresserad av kryptovalutor överlag och bor i Göteborg, finns det något sätt att delta på dessa möten ni har? Skicka gärna info till d_pellmyr@hotmail.com

  • Jonas Lihnell
   11 december, 2013 - 14:31 | Permalänk

   Jag skickade ett mail, men ifall att någon annan undrar så samlas vi 17:00 på fösta långgatan 20 i göteborg, ring jonas på 0708-888909 för att bli insläppt. När vi är klara med lite formalia och praktiska saker så promenerar vi över till cafét och sitter sedan där tills vi känner att det är dags att bege sig hemåt.

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *