Vad kan man handla med Bitcoin?

Ingen har väl missat att priset för en bitcoin har rusat den senaste tiden men hur är det egentligen med det faktiska användandet? Vad kan man göra med sina bitcoins? Ja här i Sverige går det ganska segt även om det förstås finns en och annan entusiast. Det ryktas dock om att ett café i centrala Göteborg alldeles snart börjar acceptera Bitcoin och Austin och Beccy som försöker ta sig runt i världen bara med hjälp av bitcoins lyckades faktiskt köpa sig både middag och hotellnatt när de besökte Stockholm häromveckan.

Internationellt avlöser nyheterna däremot varandra.

 • Ett flertal Subway-restauranger runtom i världen, bl.a. i Ryssland, Slovakien och USA tar nu betalt i bitcoin. Subway har inte gjort något officiellt uttalande men sägs uppmuntra innovation hos sina franchisetagare och tycks inte ha något emot initiativen.
 • Ett universitet på Cypern låter studenterna betala terminsavgiften i bitcoin. Affärsvärlden skriver att ”avsikten med initiativet är att avhjälpa överföringsproblemen för vissa elever och bygga vår egen praktiska kunskap om detta område”.
 • Du kan köpa en rymdresa! Richard Branson meddelade idag att hans Virgin Galactic tar emot den nya valutan.
 • Att köpa hem mat är enkelt, i alla fall om du bor i Nederländerna där takeaway.com nu börjat accpetera Bitcoin. Tyskland och Österrike är också på gång.

Bollen är i rullning…

3 Kommentarer

 • Jonas Lihnell
  23 november, 2013 - 10:20 | Permalänk

  Hotellnatt i sverige för bitcoin är ingen utmaning, gå till simplytravel.com och gör en beställning via dem till något av dem många hotell som dem har avtal med i sverige så är det löst. Middagen om jag inte missförstått allt var nog en engångsföreteelse, men det är bara en fråga om tid innan vi i sverige kommer igång med detta.

 • Daniel Hansson
  24 november, 2013 - 20:22 | Permalänk

  Man kan även köpa allt från det enorma utbud som finns på Amazon.com med 3% rabatt. Detta genom att köpa ett amazon.com presentkort på gyft.com som ger 3% rabatt men enbart om man betalar med bitcoin.

 • Vegetarisk Halvspecial
  4 december, 2013 - 21:21 | Permalänk

  Man kan handla snabbmat på Jonsborgs grillkiosk på avenyn i Göteborg med bitcoins!!

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *