SatoshiDice sålt och andra sommarnyheter

SatoshiDice är gamblingsajten som blivit både älskad och hatad i Bitcoinvärlden efter att ha växt till att stå för runt hälften av alla världens Bitcointransaktioner. Nu har SatoshiDice sålts till en okänd köpare för 126315 bitcoins, eller runt 80 miljoner svenska kronor. Att tjänsten blivit så populär beror bl.a. på att det är så enkelt att spela (åtminstone om man är en Bitcoinanvändare). Skicka en summa pengar till en Bitcoinadress och om du vinner har du dina vinstpengar tillbaka på avsändaradressen inom några sekunder, och detta utan att ens behöva skapa ett konto! Det är dessutom möjligt att bevisa att vinstutbetalningarna är rättvisa, alltså att de motsvarar just de procent som utannonserats. Mer om hur detta fungerar finns att läsa på satoshidice.com.

Primecoin är världens första kryptovaluta där all datorkraft som används för att säkra nätverket dessutom genererar någonting som potentiellt kan vara till nytta för världen. I det här fallet handlar det om att hitta sekvenser av primtal och valutan är kanske den av alla ”Bitcoinkloner” som genererat störst intresse, omskriven bl.a. i Business Insider. Man har också lyckats med att redan nu slå flera världsrekord när det gäller att finna primtalssekvenser. Den som är nyfiken på fler detaljer om detta kan läsa artikeln som publicerades i samband med att valutan lanserades: Primecoin: Cryptocurrency with Prime Number Proof-of-Work

FYB-SE är en ny exchange för handel av bitcoins riktad mot den svenska marknaden. Företaget som driver sajten är registrerat i Singapore och driver sedan tidigare en exchange i Singapore, FYB-SG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *