Trezor

En av svårigheterna för ”vanliga människor” som vill börja använda Bitcoin är att veta hur man förvarar sina bitcoins säkert. Med bitcoins på sin egen dator finns alltid risken att någon tar sig in på datorn och stjäl dem, och det finns förstås större anledning för illvilliga personer att försöka ta sig in om det finns pengar att hämta.

Trezor är en hårdvaruplånbok som ska göra det både enkelt och säkert att hantera sina bitcoins. Det är en liten enhet som ansluts via USB och som håller de privata nycklarna, alltså den känsliga Bitcoininformationen, åt dig. När pengar ska skickas så används en Bitcoinklient som stöder Trezor (och de största klienterna kommer att göra det) för att initiera överföringen och för att mata in enhetens pin-kod. Överföringen slutförs sedan genom en bekräftande knapptryckning på Trezor. Signeringen av transaktionen görs helt och hållet i enheten så dina privata nycklar kommer alltså aldrig i kontakt med din dator.

Trezor har utvecklats av bl.a. Marek ”slush” Palatinus, grundare av Bitcoins första mining pool, och har stort stöd i Bitcoinvärlden. Det går nu att förhandsbeställa enheten som väntas levereras i oktober om du väljer en variant i aluminium eller i november om du väljer plastvarianten som syns på bilden ovan. För den som vill veta mer rekommenderas presentationen nedan som kommer från Bitcoinkonferensen i San Diego.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *