Konferens i full gång och nya investeringar i Bitcoin

Just nu pågår konferensen Bitcoin 2013 – The Future of Payments i San Jose, Kalifornien. Det är den första konferensen som anordnas av Bitcoin Foundation och den verkar ha lockat en hel del besökare. Helgen började med ett kickoff-party fredag kväll där Cameron och Tyler Winklevoss (mest kända för sin dispyt om Facebook med Mark Zuckerberg) fanns med som keynote speakers. Video från konferensen kommer att läggas upp i efterhand men vill man redan nu veta vad som händer så finns t.ex. en sammanfattning av dag 1 på bloggen Coding In My Sleep. Under lördagen fortsätter konferensen med en mängd olika talare och paneldiskussioner, hela programmet finns att läsa här.

De senaste dagarna har också bjudit på flera nyheter om investeringar i Bitcoinrelaterade företag. Ovan nämnda Winklevoss har investerat 1,5 miljonder dollar in BitInstant och tidigare i veckan meddelades att Peter Thiels Founders Fund investerar 2 miljoner dollar i BitPay. Dessutom har Adam Draper’s Boost.vc lanserat The Boost Bitcoin Fund som ska hjälpa nystartade Bitcoinföretag med finansiering.

The Boost Bitcoin Fund is a follow-on, or “start” fund for Bitcoin companies that graduate from the Boost accelerator program. The fund will provide each Bitcoin company in the summer cohort with a $50k investment after completing the program in September, in addition to the $15k invested by Boost VC.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *