Mt.Gox får konto hos Dwolla spärrat

Mt.Gox, världens största handelsplats för Bitcoin, har fått ett konto hos den amerikanska betaltjänstleverantören Dwolla spärrat efter ett ingripande av Department of Homeland Security. Dwolla är ett populärt sätt för amerikanska medborgare att föra över pengar till och från Mt.Gox eftersom det är snabbare och billigare än vanliga banköverföringar. Anledningen till ingripandet ska enligt ars technica ha varit att Mark Karpeles (styrelseordförande och VD för Mt.Gox) vid öppnandet av kontot svarat nej på frågorna om verksamheten handlade om valutaväxling eller om att agera ”money transmitter”.

Med tanke på Bitcoins tidigare oklara status som valuta kan man tänka sig att Mark svarat på frågorna efter vad han trott vara korrekt. Mt.Gox har dock ännu inte uttalat sig om händelsen annat än att de tar det hela på allvar och för närvarande undersöker det.

Kom förresten ihåg att uppgradera om du fortfarande kör en gammal version av Bitcoin! Läs mer här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *