Bitcoin 2013 – The future of payments

Nästa Bitcoinkonferens kommer att äga rum i San Jose, Kalifornien den 17:e till 19:e maj i år. Det blir den första konferensen som anordnas av Bitcoin Foundation och man söker nu sponsorer, utställare och paneldeltagare. Intresseanmälan kan göras på bitcoin2013.com.

Priser och program är inte fastställt än men man meddelar att konferensen kommer att inledas med ett kick off-event kvällen den 17:e och sedan pågå under de två följande dagarna med paneldiskussioner, ”hackathon”, presentationer mm.

4 Kommentarer

 • Uno Hansson
  4 januari, 2013 - 01:57 | Permalänk

  Jag fick just nu en idé som kanske skulle kunna funka, utan att jag för den skull har hunnit att tänka igenom den. Det är för min del helt fritt att föra iden vidare!

  Lunchrestauranger, kvartersbutiken osv… bör
  rimligtvis kunna ”skapa” lite viktiga pengar med digitala kodade ”kuponger” (alltså
  inte vanliga Rikskuponger), som ”delbetalning” till sina leverantörer och deras
  leverantörer (från jord till bord). Närmaste leverantör ”delbetalar” i sin tur
  (förutom till anställda, sponsring och välgörenhet) sina leverantörer osv… osv…
  fram till odlarna, slaktarna, fiskarna, jägarna… och deras leverantörer…
  Hela denna kedja bör rimligen kunna göras så gott som helt elektroniskt autonom, så att
  administrations- och transaktionskostnaderna m.fl. successivt går mot noll. Lämplig
  form av ”kuponger” är förstås Bitcoin. Globalt bör det leda till att banker och
  centralbanker successivt får mer och mer konkurrens…!

  • D.H.
   7 januari, 2013 - 21:39 | Permalänk

   Hej Uno! Vet inte om jag hängde med på ditt kupongbegrepp riktigt, men du menar helt enkelt att leverantörerna skulle kunna betala varandra med Bitcoin eller? I så fall, visst skulle de kunna det. Bitcoin kan funka för alla (även att betala anställda med om de skulle vilja ha sin lön så) och som du är inne på kan det vara enklare att automatisera betalningar med Bitcoin också eftersom det är möjligt för vem som helst att skriva program som skickar pengar.

   • 13 januari, 2013 - 16:34 | Permalänk

    Min tanke har hitintills utvecklats till att lunchkuponger (LunchCoin) är lämplig lokalvaluta (liksom HonungCoin för biodlare) om varje restaurang och biodlare m.fl… ger ut egenmärkta LunchCoin. Då är valutan verkligen lokal. Alla äter ju ganska ofta lunch eller honung. Vi planerar just att köpa upp en jordbruksfastighet (lämpligt pendlingsavstånd från ”storststad”, med skog och odlingsmark för att bygga 200 ekohus. ”Byn” blir egentligen för liten för en lunchrestaurang, men kanske inte om restaurangen skapar och ger ut hela byns valuta i form av LunchCoin (lokalt komplement till global Bitcoin). Denna Ecovillage är tänkt som ett pilotprojekt som då och då väntar många gruppbesök. En grupp på 10 köper exempelvis 60 LunchCoin för 4000 kr (utan kupong kostar det 75 kr/st = 4500 kr). Restaurangägaren köper så gott som alla ingredienser från extraknäckande odlare, kryddodlare, fiskare, jägare, omkringboende bönder mfl… med LunchCoin.
    Detta medför alltså att alla Skr, Euro, Bitcoin m.fl. som används för att köpa LunchCoin, kommer att användas och cirkulera på olika sätt peer to peer inom denna Ecovillage eller i dess nära omgivning, då de i slutändan bara kan ”lösas in” mot en gourmetlunch på just denna restaurang och ingen annanstans! All global valuta (Skr, Euro, Bitcoin m.fl.) som folk köper LunchCoin för handlar ju till slut hos restaurangägaren, så att denna på så sätt kan försörja sig på det som produceras inom eller i närheten av denna Ecovillage (+ extraknäck hos ett antal ”bybor” och närboende bönder, höns-, får-, strutsuppfödare m.fl…

 • Kommentera

  E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *