WordPress.com accepterar Bitcoin

WordPress.com meddelar att de nu accepterar Bitcoin som betalning för sina premiumtjänster. Automattic som driver wordpress.com är det i särklass mest betydelsefulla företag som hittills valt att inkludera Bitcoin som betalningsalternativ (wordpress.com är 22:a på Alexas globala rankning av webbsajter). På sin blogg berättar de att det är en del i deras strävan att göra publicering tillgänglig och enkel för vem som helst, var som helst. De noterar att Paypal blockerar över 60 länder och att många kreditkortsföretag har liknande restriktioner men att de inte tycker att individuella bloggare från Haiti, Etiopien eller Kenya ska nekas tillgång till bloggosfären p.g.a. sådant de inte kan kontrollera.

Nyheten har spridits snabbt i media, t.o.m. svenska Computer Sweden har för en gångs skull snappat upp en nyhet om Bitcoin. Nedan är ett urval av artiklar som publicerats.

The Verge publicerar också en annan artikel med anledning av det som händer om några veckor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *