De mest populära sajterna om Bitcoin

Här är en lista över de mest populära Bitcoinsajterna enligt Alexas ranking. Plats på rankingen inom parentes.

1. www.bitcointalk.org (15 692)
Bitcointalk är webbens mest välbesökta Bitcoinforum, delvis p.g.a. att det tidigare låg direkt under domänen bitcoin.org. Här skrivs flera tusen inlägg varje dag.

2. www.bitcoincharts.com (28 141)
Bitcoin Charts innehåller massor av statistik och grafer relaterat till nätverket, mining, valutakurser mm.

3. www.mtgox.com (28 391)
Mt.Gox. är den största och en av de äldsta av alla de växlingssajter där du kan konvertera bitcoins till/från vanliga valutor. Baserat i Japan.

4. www.bitcoin.org (34 151)
Bitcoin.org är hemvist för Bitcoin-Qt/bitcoind, klienten som ursprungligen skrevs av Satoshi och som fortfarande är de facto-standard bland Bitcoinklienter.

5. www.blockchain.info (40 287)
Blockchain.info är  dels en ”block explorer” där du kan utforska alla block och transaktioner i nätverket men också en e-plånbok som vi skrivit mer om här.

6. www.bitcoin.it (41 563)
The Bitcoin wiki innehåller det mesta som är värt att veta om Bitcoin och kan editeras av vem som helst.

7. www.weusecoins.com (71 880)
We Use Coins är en informationsportal om Bitcoin som är mest känd för den animerade videon What is Bitcoin? som visats över en miljon gånger på YouTube.

8. www.deepbit.net (74 918)
Deepbit är en mining pool. Under en period var den klart störst och närmade sig 50% men på senare tid har dess inflytande minskat.

?. bitcoin.stackexchange.com (N/A)
StackExchange är ett nätverk av sajter med frågor och svar om olika ämnen, mest kända för Stack Overflow. Bitcoinsajten är i Beta men lockar ca 1800 besökare/dag och är ett mer strukturerat sätt att ställa frågor om Bitcoin än de vanliga forumen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *