Bitcoin Foundation

Bitcoin FoundationIdag presenterades Bitcoin Foundation. Bland grundarna finns Gavin Andresen (Lead developer för Bitcoin-Qt/bitcoind), Mark Karpeles (VD för Mt.Gox), Charlie Shrem (VD för BitInstant) och Jon Matonis (forskare inom elektronisk valuta samt flitig skribent på forbes.com i Bitcoinrelaterade ämnen). Stiftelsen säger sig ha tre huvudmål: Att standardisera Bitcoin, att skydda Bitcoin samt att främja (”promote”) Bitcoin. Pengar kommer att samlas in genom donationer samt tre olika typer av medlemsskap och kommer bland annat att finansiera utvecklingen av originalklienten (Bitcoin-Qt/bitcoind).

I kategorin Premier Industry Memberships (”for enterprises wishing to support Bitcoin”) finns Platinum Membership som kostar 10000 BTC/år.

I kategorin Industry Memberships (”Available to companies doing business in or supporting Bitcoin”) finns Gold membership för 2500 BTC/år samt Silver membership för 500 BTC/år.

I kategorin Individual Memberships (”For those supporting, promoting, or transacting in Bitcoin”) finns ett livstids medlemsskap för 25 BTC eller ett årligt medlemsskap för 2,5 BTC.

Medlemsskap ger en röst vid utnämnande av styrelsemedlemmar inom respektive kategori. Mt.Gox har redan blivit den första medlemmen i Platinumkategorin och både BitInstant och Coinlab har Industry Memberships. Roger Ver (memorydealers.com) har dessutom utlovat en betydande donation för att få igång verksamheten. Läs mer på bitcoinfoundation.org.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *