BitInstant lanserar betalkort

BitInstant betalkortInom de närmsta månaderna kommer BitInstant att lansera ett betalkort som kan laddas med bitcoins. Kortet kommer att vara ett förbetalt MasterCard och kan därför användas överallt i världen där MasterCard accepteras. Som bilden visar kommer kortet att innehålla en streckkord som kan scannas för att ladda kortet med bitcoins, t.ex. från en plånboksapp som körs på din telefon. Vid betalning med kortet kommer en avgift på 1% att dras för att konvertera bitcoins till den aktuella valutan (enligt engadget.com kommer korten till en början att vara denominerade i USD, GBP eller EUR men fler valutor kommer att tillkomma).

Det fina med ett sådant här kort är att det knyter ihop Bitcoinvärlden med den ”vanliga” världen där andra valutor används. Det blir nu möjligt att huvudsakligen lagra sina pengar som bitcoins men ändå kunna betala var som helst världen. Kortet kan förstås också användas för att ta emot Bitcoinbetalningar från andra m.h.a. streckkoden. De första 1000 korten kommer att delas ut gratis och senare kort kommer att kosta ca 10 USD. Det går redan nu att förbeställa ett kort på BitInstants hemsida.

Många nyhetssajter har rapporterat, däribland CNN, The Verge och Ars Technica.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *