CoinLab lockar riskkapital

CoinLab, ett nystartat företag från Seattle har lockat till sig $500 000 i riskkapital för att utveckla sin idé om att tjäna pengar på gratisspel på nätet. Idén går ut på att spelare lånar ut sin datorkraft (sitt grafikkort) för att istället få tillgång till fördelar i spelet (poäng, virtuella varor etc.). Det som sker är att spelaren installerar CoinLabs applikation som kör i bakgrunden och använder grafikortet för att generera bitcoins. Spelföretaget får sedan en del av de pengar som genereras och spelaren får alltså fördelar i spelen. En intressant idé som säkert kan generera intresse för Bitcoin även om varken spelare eller spelföretag egentligen behöver känna till något om Bitcoin för att använda systemet.

Två spelföretag, GraFighters och Wurm Online har redan nappat på idén. Läs mer på Forbes och GeekWire.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *