Eric Schmidt om Bitcoin på Mobile World Congress

I sin keynote på Mobile World Congress i Barcelona fick Googles styrelseordförande Eric Schmidt en fråga om framtida betalningssystem och tog då upp Bitcoin:

6:36 pm Q: If it comes to real democracy, payment has to be peer-to-peer. Would you like to know about my technology called FairCash?

6:37 pm A: Are you familiar with BitCoin? There are some issues with peer-to-peer money. In most cases it’s illegal, besides that it’s a great idea. We had our own proposal called Google Bucks, but we didn’t want to get into these issues. Most of these systems will have reguatory issues

Att P2P-pengar i ”de flesta fall” skulle vara olagligt stämmer knappast, åtminstone känner inte jag till några rättsfall som tyder på detta. Att Google inte ger sig in bankvärlden p.g.a. alla regleringar som finns kan man dock kanske förstå. Hur som helst, låt oss ta med oss att Eric tycker att det är en ”great idea”.

Uppdatering: Här är det på video:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *