Mt.Gox och BitcoinTalk tillfälligt nere

Uppdatering, kl. 11:09: Nu är båda sajterna uppe igen.

Mt.Gox, Bitcoins klart största växlingssajt, ligger sedan några timmar nere och enligt dem själva är det ett problem med internetleverantören. Det är också anledningen till att forumet bitcointalk.org ligger nere då det hostas av samma företag (Tibanne) som driver Mt.Gox.

Detta är också förklaringen till att det just nu inte visas någon växelkurs i högerspalten här på bitcoin.se.

Uppdatering: Det verkar inte ha varit internetleverantören som var boven:

At 1500JST today, mtgox.com at its related services became unavailable due to a temporary operating system fault with the server hosting the website. After thorough investigation, it has become clear that this was the result of an unexpected kernel panic. Fail over systems did not engage as expected, which resulted in this outage.

We would like to stress at this point that this outage was the result of a software error, and that no security breach has occurred. Furthermore, all account information and trade data remain completely secure.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *