Yahoo! Finance om Bitcoin

Igår publicerades en artikel om Bitcoin, ”Bitcoin May Be The Currency Of The Future” på Yahoo! Finance. Yahoo är en av världens mest välbesökta sajter så det bör ge bra publicitet åt Bitcoin. Rubriken är optimistisk medan artikeln ger en något mer negativ bild av Bitcoins framtid.

För de som inte följt Bitcoins historia är det värt att påpeka att de problem under 2011 som omnämns endast handlar om problem som fanns hos växlingssajter (exchanges) och e-plånböcker, det var aldrig några problem i Bitcoins protokoll/infrastruktur.

Then, a series of online attacks sent the currency plummeting in value. Bitcoins were stolen from exchanges and in one instance, hundreds of thousands of dollars’ worth of bitcoins were mistakenly deleted.

Även följande stycke förtjänar en kommentar:

As the popularity rose, currency speculators were able to manipulate the price making this currency even more volatile than commodities like gold and silver, and much more volatile than the dollar. There’s also the problem of trustworthiness. Although traditional or fiat currencies may not be based on an underlying asset like gold, they have an implied value due to their universal adoption.

Två problem med Bitcoin nämns här, dels att Bitcoins värde fluktuerar mycket och dels Bitcoin inte har det implicita värde som andra valutor har just för att de är brett accepterade och använda. Detta är alltså inte problem med Bitcoin-systemet som sådant utan problem som många nya produkter/tjänster har. Om Bitcoin blir stort så finns inte problemen kvar och som med mycket annat handlar det om att komma över den kritiska massan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *